Gangetabellen, skoledekor, koridor

Ekholt skole

Har pyntet opp med gangetabellen

På Ekholt skole har ganger og fellesarealer fått en litt annerledes utsmykning. Verken elever, lærere eller besøkende får gått opp trappene til andre etasje uten å få med seg litt av gangetabellen. Skolen ba PS Press Reklame om å foliere hvert trappetrinn, noe som virkelig har slått an.

Rektor Silje Davidsen er veldig godt fornøyd med responsen så langt.

– Det er ingen tvil om at mange av elevene synes dette er morsomt. Vi ser og hører stadig elever på alle klassetrinn som tester hverandre i gangetabellen eller sier regnestykker for seg selv mens de går opp trappene. Mange fanger også opp det de ser i underbevisstheten uten at de tenker over det der og da. Tanken er at dette skal være miljøskapende, og hvis vi oppnår læring samtidig, har vi jo fått dobbelt effekt, sier hun.

 

Engasjerte elever

At elevene synes dette er både morsomt og spennende er det heller ingen tvil om. De elevene vi traff i gangen var i hvert fall veldig opptatt av den nye pynten i trappene. Vi måtte teste ut kunnskapene til flere av elevene opptil flere ganger. 

– Det virker også som om lærerne synes dette er en glimrende løsning. Da kommunalsjefen var innom skolen, observerte han en lærer som ikke lot elevene gå videre før de hadde tatt noen regnestykker. Det utviklet seg til en morsom og lærerik lek mellom elever og lærer.

 

Har videre planer

Rektoren innrømmer at de ikke har funnet på dette selv, men hentet ideen fra andre skoler.

– Men vi syntes dette var så spennende at vi fikk lyst til å prøve selv. Nå har responsen vært så god at vi har planer om å videreføre det til andre ganger og fellesarealer. Planen er å ha andre faglige temaer i andre fellesarealer, som for eksempel ordklasser i ett område og årstidstemaer i et annet, for å nevne et par eksempler. 

På veggene i trappene henger det figurer i ulike former. Silje Davidsen forteller at også de har slått an.

– Elevene synes også at disse figurene er morsomme, for de henger aldri lenge på samme sted, smiler hun.

 

Vel anvendte penger

Ledelsen på Ekholt skole er ikke i tvil om at folieringen av trappene har vært vel anvendte penger.

– Det er ikke tvil om at dette har trigget elevenes lyst til å lære gangetabellen. Det har heller ikke vært en spesielt stor kostnad som har medført at vi måttet prioritere vekk andre ting for å få til dette.

Det er PS Press Reklame i Rabekkgaten i Moss som har utført folieringen. Foliering av biler, reklameskilt og andre ting har blitt et viktig område for firmaet.

– Årsaken til at vi ba PS Press Reklame om å gjøre jobben er fordi de har hjulpet oss flere ganger tidligere med godt resultat, forklarer Silje Davidsen.

 

Morsomt oppdrag

Salgssjef Jørgen Pettersen i PS Press Reklame synes det er hyggelig at jobben de har gjort på Ekholt skole har blitt en suksess.

– Dette er et morsomt og annerledes oppdrag for oss, og vi kommer gjerne tilbake for å utvikle prosjektet videre. Hvis det er andre skoler som også får lyst til å ha noe tilsvarende, så er det bare å si i fra, fortsetter han.

Oppdrag på skoler er for øvrig ikke et ukjent fenomen for foliererne hos PS Press Reklame. For ikke lenge siden fullførte de også folieringen i det såkalte Matterommet på Refsnes skole.

Ta kontakt med Marius eller Jørgen

Ta kontakt med Marius eller Jørgen. De vil svare deg på dine spørsmål og veilede deg gjennom prosjektet.

Rektor Silje Davidsen ved Ekholt skole og salgssjef Jørgen Pettersen hos PS Press Reklame, er her sammen med et knippe engasjerte elever som er storfornøyde med at skolens trappeganger nå er pyntet med gangetabellen.